Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Kyckling Marengo

Ingredienser (8 portioner)

Tillagning

  1. Ansa och halvera champinjonerna. Fräs dem i en del av matfettet i en stor kastrull tills den fått fin färg. Lägg dem på en tallrik.
  2. Skala löken och vitlöken.
  3. Blanda pepparsorterna och saltet. Krydda kycklingfiléerna med blandningen.
  4. Bryn fågeln i resten av matfettet. Tillsätt lökarna och låt dem bryna med en stund.
  5. Häll på tomater och vitt vin. Pressa i vitlöken och örtkryddorna.
  6. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda tills kycklingen är färdig, c:a 15-20 minuter.
  7. Smaka av med mer kryddor.
  8. Lägg ner de stekta champinjonerna och låt dem bli varma.
  9. Servera med kokt ris.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?