Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Börja med att blötlägga träspett till kebaberna.
  2. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i ca 10 minuter. Arbeta i lite salt i lammfårsen och tillsätt äggen. Riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med mynta, persilja, spiskummin, salt och svartpeppar. Avsluta med att blanda i ströbrödet.
  3. Forma köttfärssmeten till korvar och trä upp dem på träspetten. Grilla kebaberna över glöden tills de får fin fårg och fast konsistens. Avsluta med att pressa några droppar limesaft på varje spett.
  4. De här lammspetten är fantastiska tillsammans med auberginekaviar, pitabröd och gurka i gräddfil, samt lite nyskuren tomat.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?