Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Linfrörutor

Ingredienser (24 portioner)

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt.
  3. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, mjölk, salt, linfrö, nästan allt vetemjöl och rågsikt.
  4. Arbeta degen smidig.
  5. Låt degen jäsa övertäckt c:a 45 min.
  6. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  7. Tryck ut degen i långpannan och strö över lite vetemjöl. Markera brödens storlek med hjälp av baksidan på en kniv eller annat trubbig verktyg.
  8. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Grädda brödet i nedre delen av ugnen c:a 15 min. Låt svalna på galler.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?