Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

New York Cheesecake

Ingredienser (8 portioner)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.
  2. Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret.
  3. Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten.
  4. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
  5. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
  6. Tillsätt kesella och philadelphiaost. Vispa krämigt med en elvisp.
  7. Höj temperaturen i ugnen till 220 grader (200 grader varmluft). Vispa i äggen så det blandas väl. Häll i vispgrädden lite i taget under vispning.
  8. Smält chokladen i ett vattenbad eller micro och rör ner den i smeten.
  9. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
  10. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
  11. Låt cheesecaken stå i kylen över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?