Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Panchettalindade kycklingspett

Ingredienser (6 portioner)

Tillagning

  1. Blanda soja, vinäger, honung och sambal till en marinad.
  2. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 2-3 cm breda bitar.
  3. Lägg kycklingfiléerna i en skål tillsammans med marinaden.
  4. Ställ in skålen i kylskåpet i minst en timme.
  5. Trä upp filéerna på grillspett av metall eller träspett (som legat i blöt i minst en halvtimme).
  6. Linda panchettan runt kycklingfiléerna.
  7. Tänd grillen och vänta på perfekt glöd.
  8. Grilla spetten 2-3 minuter per sida tills de är helt genomgrillade.
  9. Servera med grillade grönsaker, chèvreröra och potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?