Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Pizza napoletana

Ingredienser (3 portioner)

Tillagning

  1. Pizzabotten: Smula sönder jästen och lös upp den i vattnet och oljan.
  2. Tillsätt salt och hälften av mjölet.
  3. Arbeta ihop till en lös deg.
  4. Tillsätt hälften av det återstående mjölet och arbeta ihop till en blank och smidig deg.
  5. Låt degen jäsa i 1 timme.
  6. Tomatsås: Häll tomatkrosset i en kastrull.
  7. Tillsätt vitlök, olivolja, strösocker och basilikan.
  8. Koka upp och låt småkoka i c:a 10 minuter.
  9. Utbakning: Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Kavla ut degen till två stora pizzor och lägg på plåtar som är papprade eller smorda med olivolja.
  11. Bred ut tomatsåsen.
  12. Strö över oliver svarta oliver, sardeller, kapris och röd chili. Avsluta med mozzarellaost.
  13. Grädda i 8-10 minuter.
  14. Ta ut, strö över basilika och oliver. Ringla på lite olivolja.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?