Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Potatissoppa med svamp, bacon och mejram

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Skala potatisen och morötterna och skär i små tärningar.
  2. Skölj och strimla purjolöken fint, skär bleksellerin i mindre bitar.
  3. Värm lite smör och rapsolja i en gryta. Fräs potatis, morötter, purjolök, och selleri i några minuter. Tillsätt buljong och lagerblad. Låt det koka tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter.
  4. Fiska upp lagerbladet och ungefär en tredjedel av potatis- och grönsaksblandningen, som ställts åt sidan.
  5. Mixa grönsakerna som är kvar i grytan med en mixerstav eller kör allt i matberedaren. Tillsätt grädden, låt det koka upp och lyft bort grytan från värmen.
  6. Skär svampen i skivor eller mindre bitar. Skär baconet i bitar och stek det i lite olja eller smör. Tillsätt svampen och stek tills den börjar få lite färg.
  7. Rör ner den sparade potatis- och grönsaksblandningen i stekpannan. Smaka av med mejram eller libbsticka, salt och nymalen vitpeppar.
  8. Nu är det dags att äta: Fluffa upp den varma soppan med mixerstaven. Häll upp i tallrikar och lägg på en sked av den varma baconröran.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?