Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Romkulor

Ingredienser (20 portioner)

Tillagning

  1. Koka upp vatten och häll det över russinen. Låt dem rinna av i en sil och torka dem.
  2. Hacka russinen fint och lägg dem i en skål. Häll på rommen.
  3. Riv chokladen fint i en skål och tillsätt florsockret. Blanda väl.
  4. Smält kokosfettet och rör ner det i chokladmassan, lite i taget.
  5. När chokladmassan börjar stelna tillsätter man russinen.
  6. Ställ i kylskåpet att några timmar.
  7. Dela massan i 20 lika stora bitar som formas till runda kulor.
  8. Rulla dem i strössel och låt dem torka på ett svalt ställe.
  9. Förvara kulorna i kylskåp i burk med lock.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Grahams Late Bottled Vintage (Portugal, 84 kr, varunr: 8000)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?