Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Skånsk kalops

Ingredienser (8 portioner)

Tillagning

  1. Skär köttet i bitar på 3-4 centimeter.
  2. Skala lökarna och dela dem i klyftor.
  3. Salta och peppra köttet ordentligt och bryn det i smör i omgångar i en stekpanna.
  4. Lägg över det i en stor gryta.
  5. Bryn också löken i smör och lägg över den i grytan.
  6. Fräs ur stekpannan med ½ dl vatten och häll ner den sky som bildas i grytan med köttet och löken.
  7. Lägg i lagerblad och kryddpeppar.
  8. Häll i vattnet.
  9. Låt grytan sjuda i 30 minuter till att börja med.
  10. Skala morötterna, skär dem i 1 cm stubbar och lägg ner dem i grytan.
  11. Låt sjuda i ytterligare 45 minuter eller lite längre.
  12. Skaka mjöl och vatten i en burk med lock tills de är väl blandade. Rör ner redningen i grytan.
  13. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  14. Servera skånsk kalops med kokt potatis och inlagda, helst, skånska rödbetor.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?