Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Soup au pistou

Ingredienser (6 portioner)

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla purjolöken. Skala potatisen och skär den i tärningar. Dela haricots verts mitt itu. Strimla sellerin. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Lägg i potatis, haricots verts och selleri och låt fräsa med några minuter.
  3. Blanda i tomater, vatten, buljong och kryddor. Sänk värmen och koka på svag värme under lock cirka 40 minuter.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt bönor och spaghetti och koka ytterligare cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pistou: Mixa vitlök och basilika. Tillsätt ost och olivolja och fortsätt mixa till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan tillsammans med pistou och grovriven parmesanost.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Esprit du Silène (Frankrike, 89 kr, varunr: 2246)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?