Recept äppelchutney

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Äppelchutney

God äppelchutney som passar till mycket. Den kan t.ex. liva upp både kyckling och blodpudding.

Utskriftsvänlig version

Äppelchutney med sökord som chutney, äpple, ingefära, socker och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g svenska äpplen
  • 1 gul lök
  • 2 msk fintärnad färsk ingefära
  • ½ dl farinsocker
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk russin
  • 1 tsk kanel

Tillagning

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  2. Lägg dem i en gryta och ägg i alla övriga ingredienser.
  3. Koka på svag värme tills äpplena är mjuka, tar 10-15 minuter.

Kommentera detta Äppelchutney recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013