Recept Biff Rydberg

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Biff Rydberg

En lyxig variant av pyttipanna som fått sitt namn efter Hotel Rydberg i Stockholm. Man bör ha två stekpannor tillhands. Oxfilén går bra att byta ut mot entrecote eller biff.

Utskriftsvänlig version

Biff Rydberg med sökord som husman, klassiker, potatis, husmanskost och oxfilé

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 8 st potatis
  • 500 g oxfilé
  • salt
  • peppar
  • 4 st äggulor i skal

Tillagning

  1. Skala och hacka löken och låt dem svettas på ganska låg värme.
  2. Skala potatisen och tärna dem. Stek den mjuk på medelvärme.
  3. Skär oxfilén i tärningar samtidigt som potatis och lök steker. Stek den hastigt med smör och salta och peppra.
  4. Servera med äggula i skal och eventuellt hackad bladpresilja.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Biff Rydberg recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013