Recept bruna bönor med fläsk

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Bruna bönor med fläsk

Klassisk svensk husmanskost som är både söt och sur och full av nyttiga bönor. Fuska inte med blötläggningen av de bruna bönorna.

Utskriftsvänlig version

Bruna bönor med fläsk med sökord som husman, klassiker, barnmat, ättika och billigt

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 dl bruna bönor
  • 1 liter vatten
  • salt
  • 2 tsk ättiksprit
  • 2-3 msk ljus sirap
  • 1 msk potatismjöl
  • 400 g rimmat fläsk
  • smör
  • peppar

Tillagning

  1. Blötlägg bönorna 8-10 timmar i rikligt med vatten (½ msk salt/liter).
  2. Häll av vattnet och koka bönorna i nytt saltat vatten under lock c:a 2 timmar tills de är mjuka.
  3. Smaksätt med ättiksprit, sirap och eventuellt mer salt.
  4. Red av med potatismjöl och koka upp.
  5. Stek fläsket i smör i stekpanna så det får en fin krispig yta. Peppra lite.

2 kommentarer

  1. kalle:

    2 stjärnor

    om man behöver reda bönorna är dom inte färdiga

  2. Kenneth Schill:

    4 stjärnor

    Red inte av med potatismjöl.Köp då hellre färdiga.

Totalbetyg: 3 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Bruna bönor med fläsk recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013