Recept caesarsallad med varmrökt lax och ägg

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Caesarsallad med varmrökt lax och ägg

En variant på en caesarsallad som står på bordet innan man sagt "Även du, min Brutus".

Utskriftsvänlig version

Caesarsallad med varmrökt lax och ägg med sökord som ägg, sallad, snabbt, romansallad och lax

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 ägg
  • 1 kruka romansallad
  • 300-400 g varmrökt lax
  • 2 msk kapris
  • 100 g krutonger
  • Till servering
  • caesardressing

Tillagning

  1. Lägg äggen i en liten kastrull med så mycket vatten att sedan koka upp. Låt koka i 6 minuter och kyl därefter under rinnande kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor.
  2. Separera salladsbladen och skär grovt och lägg i botten på en stor skål.
  3. Dela laxen i kuber och strö den över salladsbladen tillsammans med kapris och krutonger.
  4. Toppa med äggen och servera med dressingen.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

Kommentera detta Caesarsallad med varmrökt lax och ägg recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013