Recept colcannon

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Colcannon

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som den är eller som tillbehör till kött eller fisk.

Utskriftsvänlig version

Colcannon med sökord som grönkål, halloween, tillbehör, november och december

Ingredienser (4 portioner)

  • ca 800 g potatis
  • 100-150 g grönkål
  • ½-1 dl slantad vårlök eller hackad purjolök
  • 75 g smör
  • ¾ dl vispgrädde
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och koka potatise mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skölj grönkålen och skär bort alla hårda stjälkar. Skär i små bitar.
  3. Hetta upp lite av smöret en en kastrull tillsammans med lite vatten.
  4. Lägg i grönkålen, lägg på ett lock och skaka om. Låt steka i 1 minut. Skaka om igen och koka en minut till.
  5. Stöt potatisen och löken till ett mos. Tillsätt hälften av smöret och all vispgrädde. Häll i den stekta grönkålen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med en stor klick smör mitt i.

Kommentera detta Colcannon recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013