Enkel Chicken Kiev

Hemlagad Chicken Kievs behöver inte innebära timmar i köket. Detta är en enkel och snabb variant på klassikern Chicken Kiev.

Ingredienser (4 portion)

6 vitlöksklyftor varav 2 skalade
en liten bukett bladpersilja
100 g färsk ströbröd
1 tsk salt
nymald svartpeppar
4 skinn- och benfria kycklingbröst
4 msk mjukost med vitlök- & ört-smak
2 msk olivolja

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa 2 skalade vitlöksklyftor, persilja och 2 tsk olivolja i en matberedare.

Tillsätt ströbröd och kryddor innan pulserande kort att blanda.

Skär en skåra (ungefär tumlängd) i den fetasidan på varje kycklingbröst. Skeda i ¼ av mjukosten i varje hål och tryck ihop kanterna. Smörj kycklingbrösten med olja och klappa på ört- och brödblandningen.

Placera kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Sprid ut de återstående oskalade vitlöksklyftor och ringla över resten av oljan.

Grädda i 20-25 minuter tills kycklingen är färdiggräddad.

Pressa ut den mjuka, rostad vitlök och servera med kycklingen.

Fler liknande recept