Recept enkel risotto i ugn

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Enkel risotto i ugn

Enklare variant på risotto som görs i ugn. Risotto kan bådeätas som tillbehör till kött eller fisk eller som förrätt eller lättare lunch.

Utskriftsvänlig version

Enkel risotto i ugn med sökord som sidfläsk, förrätt, tillbehör, parmesanost och tomat

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g hackat rökt sidfläsk
  • 1 hackad gul lök
  • 25 g smör
  • 300 g risottoris (avorioris, arborioris, vialone nano eller carnaroliris)
  • ¾ dl torrt vitt vin
  • 150 g halverade körsbärstomater
  • 7 dl varm hönsbuljong (7 dl vatten kokas med 1 ½ buljongtärning)
  • 50 g riven parmesan

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 grader (180 om man har varmluft).
  2. Stek sidfläsket i en ugnssäker gryta eller kastrull på spisen i 3-5 minuter tills gyllene och frasigt.
  3. Rör i lök och smör och koka i 3-4 minuter tills den mjuknat.
  4. Häll i riset och blanda väl.
  5. Häll över vinet och koka i 2 minuter tills det absorberats.
  6. Tillsätt körsbärstomater och varm buljong och låt koka upp.
  7. Täck med lock, ställ in i ugnen och grädda i 18-20 minuter.
  8. Rör ner det mesta av parmesanen och servera resten till.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: La Gascogne par Alain Brumont (Frankrike, 79 kr, varunr: 2882)

Kommentera detta Enkel risotto i ugn recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013