Recept gravad lax med dillstuvad potatis

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gravad lax med dillstuvad potatis

Ett superenkelt sommarrecept som går extra snabbt om man köper färdiggravad lax. Vill man grava laxen själv är det ganska enkelt.

Utskriftsvänlig version

Gravad lax med dillstuvad potatis med sökord som lax, midsommar, husmanskost, sommar och närproducerat

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g gravad lax
  • 10-12 st medelstora potatisar
  • 1 msk fransk senap
  • mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • dill
  • citron

Tillagning

  1. Skala potatisarna och dela dem i ganska stora bitar.
  2. Lägg potatisen i en kastrull och täck nästan potatisen med mjölk. Häll på grädden.
  3. Koka potatisen med lock i 10 minuter. Ta bort locket i slutet. Potatisen är färdig när såsen tjocknat.
  4. Klipp ner dill och lägg i senapen. Rör om varsamt. Salta och peppra.
  5. Servera med gravad lax, citron och en dillvippa.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

Kommentera detta Gravad lax med dillstuvad potatis recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013