Recept grillad tonfisk med varm potatissallad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grillad tonfisk med varm potatissallad

En snabb och enkel rätt på tonfisk. Tonfisk är lätt att laga till och passar extra bra att grilla. Det är dessutom ett nyttigt kött som är rikt på proteiner och Omega 3-fetter. Kan man få tag i färskpotatis är det godast.

Utskriftsvänlig version

Grillad tonfisk med varm potatissallad med sökord som koriander, tonfisk, potatis, pastasallad och grillat

Ingredienser (4 portioner)

  • 12 små delade potatisar
  • 1 skivad rödlök
  • saften från en citron
  • 4 bitar tonfisk (ca 125 g stycket)
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 400 g majskorn på burk
  • 1 kruka hackad koriander

Tillagning

  1. Koka potatisen.
  2. Lägg rödlöken och citronsaften i en stor skål. Rör runt och låt dra. Salta och peppra.
  3. Gnid in tonfiskbitarna med olivolja. Salta och peppra. Grilla tonfisken på ett grilljärn ca 1 minut per sida.
  4. Blanda potatisen med rödlöken och citronsaften. Tillsätt majsen och den hackade koriandern. Servera med tonfisken.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Kommentera detta Grillad tonfisk med varm potatissallad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013