Recept gubbröra

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gubbröra

En klassiker vid alla svenska kulinariska helger. Gubbröra finns i oändliga variationer, med det här är en av de godaste. Gubbröra kan serveras både kall och varm. Servera på en skiva kavring, med öl och en iskall snaps till.

Utskriftsvänlig version

Gubbröra med sökord som midsommar, påskmiddag, påsk, herrmiddag och jul

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 ansjovisfiléer
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 kokta kalla medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 dl finhackad färsk dill
  • ½ dl finchackad gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • kavring

Tillagning

  1. Finhacka ansjovisen.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Skala och hacka äggen.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna.
  5. Fräs löken på medelvärme utan att den tar färg.
  6. Skala och skär potatisarna i halvcentimeterstora bitar.
  7. Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis och crème fraiche. Rör om.
  8. Låt gubbröran småputtra några minuter så att den får en krämig konsistens.
  9. Servera röran ljummen på tunt skivad kavring.

1 kommentar

  1. Justin B:

    4 stjärnor

    Enkelt och gott

Totalbetyg: 4 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Gubbröra recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013