Recept keftedes

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Keftedes

Grekiska lammfärsjärpar, Keftedes, känns nästan som svensk husmanskost. Servera keftedes med ungsrostade potatishalvor, grekisk sallad och tzatziki.

Utskriftsvänlig version

Keftedes med sökord som lammfärs, persilja, herrmiddag, abborre och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

  • ¾ dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk havssalt
  • nymald svartpeppar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • ½-1 dl hackad persilja
  • 500 g lammfärs

Tillagning

  1. Blanda ströbröd och vatten i en stålbunke. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Blanda i salt, svartpeppar, pressad vitlök, ägg och persilja. Rör om ordentligt.
  3. Tillsätt lammfärsen och blanda allt väl.
  4. Forma stora järpar.
  5. Stek i smör och olivolja. Bryn först på hög värme och därefter på medelvärme. Tar 6-7 minuter tills de är genomstekta.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

1 kommentar

  1. eeva:

    4 stjärnor


    Bra beskrivning av " hur göra "

Totalbetyg: 4 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Keftedes recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013