Recept lagrad matjessill med brynt smör och potatis

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Lagrad matjessill med brynt smör och potatisStjärnrecept

Extralagrad matjessill, som kan köpas hos din fiskhandlare, är lagrad i ett år och har en kraftigare smak än vanlig matjessill.

Utskriftsvänlig version

Lagrad matjessill med brynt smör och potatis med sökord som husmanskost, sill, niklas ekstedt, smör och matjessill

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 extralagrade matjessillfiléer
  • 8 potatisar av fast sort
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe gräslök
  • 200 g smör

Tillagning

  1. Skär sillen i små bitar och låt dem ligga framme för att rumstempereras.
  2. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Hacka rödlöken fint och skär gräslöken i smala ringar.
  4. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det känns en söt och nötaktig doft, och proteinerna i smöret har fått en gyllenbrun färg.
  5. Arrangera sillen på en tallrik med potatis, hackad rödlök och gräslök och slå varmt brynt smör över fisken precis innan servering.

Kommentera detta Lagrad matjessill med brynt smör och potatis recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013