Lammfärsbiffar med tzatziki

En smakrik variant av lammfärsbiffar som får extra smak av fetaost, persilja och oliver.

Ingredienser (4 portion)

Lammfärsbiffar
500 g lammfärs
100 g fetaost
1 dl gröna oliver
2 ägg
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
2 vitlöksklyftor
smör
1 dl finhackad bladpersilja
Tzatziki
½ gurka
4 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt
Klyftpotatis
500 g potatis
flingsalt

Tillagning

Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i små kuber och pressa vitlöken.

Blanda ost, vitlök, lammfärs, oliver, salt, peppar och ägg i en bunke. Arbeta ihop till en smidig smet.

Forma 1 cm höga biffar med händerna och rulla kortsidan i hackad persilja.

Stek biffarna i smör.

Tzatziki: Skala och riv gurkan på rivjärnets grövsta sida. Pressa ur all vätska med händerna.

Blanda gurka, grekisk yoghurt, olivolja och pressa i vitlöksklyftorna. Rör om ordentligt.

Smaka av med salt. Låt stå och dra minst en timme, gärna längre.

Klyftpotatis: Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och dela potatisen i klyftor och lägg den på en plåt.

Ställ in i ugnen i 20-30 minuter. Smaka av med flaksalt.

Fler liknande recept