Recept lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Lammfärskebab med spiskummin, lime och persiljaStjärnrecept

Lammfärs har en stark och egen smak som står sig bra även i mustiga rätter. Jag har en förkärlek för persisk smaksättning där fräschören i form av citrus och många örter samsas med en karaktärsfull krydda som spiskummin. Och så tycker jag väldigt mycket om att äta med fingrarna, det är härligt att slippa ta med sig hela köket ut när det är middagsdags.

Receptet är hämtat ur boken Paul grillar (Norstedts). Köp den på Bokus för 188 kr.

Utskriftsvänlig version

Lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja med sökord som lammfärs, paul svensson, grillat, mynta och grillfest

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl vatten
  • ½ dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 kvistar mynta, finhackade
  • 10 stjälkar bladpersilja, finhackade
  • 1 msk spiskummin
  • saften av 1 lime
  • salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Börja med att blötlägga träspett till kebaberna.
  2. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i ca 10 minuter. Arbeta i lite salt i lammfårsen och tillsätt äggen. Riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med mynta, persilja, spiskummin, salt och svartpeppar. Avsluta med att blanda i ströbrödet.
  3. Forma köttfärssmeten till korvar och trä upp dem på träspetten. Grilla kebaberna över glöden tills de får fin fårg och fast konsistens. Avsluta med att pressa några droppar limesaft på varje spett.
  4. De här lammspetten är fantastiska tillsammans med auberginekaviar, pitabröd och gurka i gräddfil, samt lite nyskuren tomat.

Kommentera detta Lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013