Recept makrill sotad med curry och senapsdressing

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Fråga fiskhandlaren och be honom svara ärligt på frågan om makrillen är riktigt färsk. För det måste den vara.

Receptet är hämtat ur boken Paul grillar (Norstedts). Köp den på Bokus för 188 kr.

Utskriftsvänlig version

Makrill sotad med curry och senapsdressing med sökord som grill, paul svensson, grillfest, makrill och grillat

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 pinfärska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 kvist timjan, finskuren
  • rapsolja till pensling
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Krydda makrillen runt om med curry, svartpeppar och salt.
  2. Lägg fileérna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  3. Kläm fast de dubbla fileérna i grillhalstret och direktgrilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen ca 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.

Kommentera detta Makrill sotad med curry och senapsdressing recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013