Recept pan bagnat

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pan Bagnat

Förenklat kan man säga att Pan Bagnat är Salade Niçoise som smörgås. Namnet kommer från lokala provensalska dialekt av Niçard, där Pan-banhat betyder våt bröd. Det är ofta felstavat pain bagnat. Pan bagnat och Salade Niçoise (Salade Nissardo), tillsammans med Socca och Ratatouille (La Ratatouia Nissardo på provensalska) är starkt kopplade till staden Nice.

Utskriftsvänlig version

Pan Bagnat med sökord som smörgås, tonfisk, abborre, kontinental och klassiker

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 runda mindre bröd
  • skivade tomater
  • skivad grön paprika
  • gröna bönor
  • svarta oliver
  • ansjovis eller tonfisk
  • olivolja
  • färsk basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Variationer
  • skivade hårdkokta ägg
  • vinegrette
  • skivade rädisor
  • kronärtskockshjärtan
  • skivad lök

Tillagning

  1. Dela bröden.
  2. Fördela ingredienserna på bröden.
  3. Njut med ett gott rosévin.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Esprit du Silène (Frankrike, 89 kr, varunr: 2246)

Kommentera detta Pan Bagnat recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013