Recept pasta med spenat- och ädelostsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pasta med spenat- och ädelostsås

Enkel och god vegetarisk pastasås med spenat och gorgonzola. Koka tagliatelle eller någon annan favoritpasta till. Vill man lyxa till det lite extra så kan man hacka valnötter och strö på vid serveringen.

Utskriftsvänlig version

Pasta med spenat- och ädelostsås med sökord som gorgonzola, pastasås, vegetariskt, snabbt och crème fraiche

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g styckfryst spenat
  • 75 g gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 3 dl creme fraiche
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • Till servering
  • 4 portioner nykokt pasta, gärna tagliatelle

Tillagning

  1. Tina spenaten i en kastrull enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Lägg i gorgonzolan och låt dem smälta.
  3. Rör i creme fraiche.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera genast med nykokt pasta.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

1 kommentar

  1. Kristofer:

    5 stjärnor

    Enkelt och gott!
    Skulle kunna fungera som enklare bjudmat till och med. Kanske med pinjenötter på...

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Pasta med spenat- och ädelostsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013