Recept pilaffris

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pilaffris

Pilaffris är mycket fylligt i smaken och passar att servera till kokta eller stekta fisk- eller kötträtter.

Utskriftsvänlig version

Pilaffris med sökord som tillbehör, herrmiddag, lök, enkelt och billigt

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 liten gul lök
  • 2 ½ dl långkornigt ris
  • 2 msk smör
  • ca 6 dl vatten
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Hacka löken.
  2. Fräs lök och ris i en tjockbottnad gryta. Låt det bli gyllenbrunt.
  3. Späd med vatten. Tillsätt salt.
  4. Koka på svag värme under lock i ca 20 minuter

Kommentera detta Pilaffris recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013