Recept potatiskaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Potatiskaka

Ett snabblagat potatistillbehör som passar bra till de flesta kötträtter. Potatiskakan blir klar på strax över halvtimmen.

Utskriftsvänlig version

Potatiskaka med sökord som potatis, tillbehör, lök, billigt och snabbt

Ingredienser (4 portioner)

  • 600-700 g potatis av fast sort
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 2-3 msk smör

Tillagning

  1. Skala potatisen och riv den grovt i en matberedare. Skölj i kallt vatten.
  2. Skala och strimla löken i en matberedare.
  3. Fräs löken i smör.
  4. Lägg i den rivna potatisen, krydda med salt och peppar och blanda med löken.
  5. Tryck till så att det blir en kaka.
  6. Stek i medelvarm panna i c:a 15-20 minuter.
  7. Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Här kan man behöva ta hjälp av en tallrik som får agera mellanstation i vändfasen.
  8. Tillsätt lite matfett om potatisen verkar torr och stek ca 10-15 minuter på andra sidan.

Kommentera detta Potatiskaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013