Recept pytt i panna

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pytt i panna

En billig, ja nästan gratis om man har lite rester, och lättlagad rätt. Pytt i panna är en av den svenska husmanskostens hörnstenar.

Utskriftsvänlig version

Pytt i panna med sökord som potatis, matlåda, husmanskost, ägg och husman

Ingredienser (4 portioner)

  • 300 g stekt, kokt eller rökt kött
  • 6 kalla kokta potatisar, fast sort
  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk smör
  • Till serveringen
  • 4 ägg
  • hacka persilja
  • skivade rödbetor
  • skivad ättiksgurka
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Tärna köttet, potatisen och löken i ungefär lika stora bitar.
  2. Stek allt var för sig i smör och blanda ihop efteråt i en stor skål.
  3. Stek vars ett ägg.
  4. Servera pytten med ägg, hackad persilja, rödbetor, ättiksgurka, salt och peppar.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

Kommentera detta Pytt i panna recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013