Recept råbiff

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Råbiff

En klassisk maträtt där kvalitén på råvarorna är mycket viktig. Enklast är att köpa färdigmald nötfärs, men är man duktig på att skära och skrapa bort senor gör man med fördel sin färs själv.

Utskriftsvänlig version

Råbiff med sökord som nötfärs, klassiker, lök, rödbetor och kapris

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g nötfärs
  • 2 dl hackade rödbetor
  • 1,5 dl finhackad hul lök
  • 1 dl kapris
  • 4 st äggulor
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Forma nötfärsen till en rund biff med händerna. Ruta den med en kniv.
  2. Lägg tillbehören i grupper bredvid köttet.
  3. Dekorera med äggula på nötfärsen. Gör en liten grop först.
  4. Salta och peppra efter tycke.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Anna de Codorníu Brut (Spanien, 94 kr, varunr: 7369)

Kommentera detta Råbiff recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013