Recept räkpanna indienne

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Räkpanna Indienne

Spicy och snabblagad räkpanna. Servera med bröd och/eller ris.

Utskriftsvänlig version

Räkpanna Indienne med sökord som räkor, curry, indiskt, paprika och matlåda

Ingredienser (4 portioner)

  • 700 g räkor med skal
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök
  • 2 tsk curry
  • olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1-2 tsk sambal oelek

Tillagning

  1. Skala räkorna.
  2. Kärna ur och tärna paprikorna.
  3. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  4. Fräs lite olivolja med curryn.
  5. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg.
  6. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater.
  7. Låt sjuda c:a 5 minuter.
  8. Tillsätt grädden. Smaka av med salt, svartpeppar och sambal.
  9. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt.
  10. Servera med kokt ris och/eller bröd till.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

Kommentera detta Räkpanna Indienne recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013