Recept renskavspytt

Hoppa till innehållet
Recept centralen

RenskavspyttStjärnrecept

Renskav är en fin råvara som är lite styvmoderligt behandlad i södra delen av Sverige, men det är nog bara för att man ännu inte har fattat hur gott det är!

Receptet är hämtat ur boken Ferry Food (Norstedts). Köp den på Bokus för 159 kr.

Utskriftsvänlig version

Renskavspytt med sökord som paprika, gi, cathrine schück, ägg och björn ferry

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 paket fryst renskav (240 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • smör
  • flingsalt och svartpeppar
  • Till servering
  • stekta ägg

Tillagning

  1. Skala och tärna alla grönsaker.
  2. Fräs alltsammans på låg värme tills det är genomstekt och lagom brynt.
  3. Fräs/bryn renskavet, tinat eller fryst, i stekpanna.
  4. Blanda med grönsakerna och servera med stekt ägg.
  5. Toppa med flingsalt och nymald peppar.

Kommentera detta Renskavspytt recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013