Recept stekt lövbiff

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Stekt lövbiff

Att steka en lövbiff går snabbt och det måste det göra. Steker man några sekunder för länge så smakar det snabbt skosula. Numera serveras lövbiff oftast med en rå äggula och riven pepparot. Men på den gamla goda tiden var en hemgjord bearnaisesås det självklara tillbehöret.

Utskriftsvänlig version

Stekt lövbiff med sökord som lövbiff, klassiker, snabbt, billigt och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 rejäla skivor blodig lövbiff
  • olja
  • smör
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Saltra och peppra lövbiffen på en sida.
  2. Hetta upp oljan och klicka därefter i smöret. Smöret ska bli rejält brynt.
  3. Stek två lövbiffar åt gången c:a 30-45 sekunder.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

1 kommentar

  1. Henrik:

    5 stjärnor

    Tack så mycket. Använde tidsbedömningen från detta, stekte i noga brynd olja och smör. Pepprade med chilli exploation och salt på ena sidan bara. En mycket god matupplevelse.

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Stekt lövbiff recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013