Recept svamp- och skinkstuvning

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Svamp- och skinkstuvning

En god svampstuvning med skinka som passar bra i crêpes, på varm macka eller till en omelett.

Utskriftsvänlig version

Svamp- och skinkstuvning med sökord som champinjoner, dragon, svamp, grädde och skinka

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 300 g champinjoner
  • 50 g smör
  • 150 g rökt skinka
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • 1 knippe färsk dragon
  • salt
  • peppar
  • soja

Tillagning

  1. Sautera schalottenlöken i lite smör och lägg åt sidan.
  2. Dela champinjonerna och fräs dem i smör tills de får fin färg. Lägg i schalottenlöken.
  3. Strö över vetemjöl och blanda runt väl.
  4. Häll över matlagningsgrädde och rör runt så att mjölet inte klumpas.
  5. Låt puttra tills stuvningen tjocknar.
  6. Häll i lite soja för att göra stuvningen mörkare i färgen och mer aptitlig.
  7. Smaka av med hackad färsk dragon, salt och peppar.
  8. Tillsätt uppskuren skinka ett par minuter innan servering.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Svamp- och skinkstuvning recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013