Recept torsk med smält örtsmör

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Torsk med smält örtsmör

Den här rätten passar både som vardagslyx och som festrätt. Kanske allra bäst på sommaren då färskpotatisen är godast. Vill man kosta på sig torskrygg blir det ännu godare.

Utskriftsvänlig version

Torsk med smält örtsmör med sökord som torsk, smör, sommar, timjan och potatis

Ingredienser (4 portioner)

  • Fisk
  • 4 torskfiléer
  • 5 cl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • Örtsmör
  • 150 g smör
  • 6-8 timjankvistar
  • salt
  • pressad citron
  • Potatis
  • 400 g färskpotatis
  • 1 knippa dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skrubba färskpotatisen och koka den i saltat vatten.
  3. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Häll på vatten, vin och salta något.
  4. Sätt in fisken i ugnen i 10-12 minuter.
  5. Smält smör i en kastrull tillsammans med repad timjan. Smaka av med salt och pressad citron.
  6. Servera potatisen med färsk dill och fisken med citron.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Torsk med smält örtsmör recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013