Recept ugnsbakad kycklingfilé på rotfruktsbädd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ugnsbakad kycklingfilé på rotfruktsbädd

En enkel vardagsrätt som passar extra bra att göra på hösten när det finns fina råvaror.

Utskriftsvänlig version

Ugnsbakad kycklingfilé på rotfruktsbädd med sökord som kycklingfilé, rotsaker, örtkryddor, kycklingfilé i ugn och vitlök

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i klyftor.
  3. Skala morötterna och palsternackorna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar.
  4. Skala och klyfta löken om det ska ingå.
  5. Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Lägg i grönsakerna. Häll över lite mer olivolja. Salta och rör om.
  6. Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 20 minuter.
  7. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar var.
  8. Bryn kycklingen runt om.
  9. Placera kycklingbitarna ovanpå rotfrukterna.
  10. Servera med crème fraiche parmesan vitlök och fetaost.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

1 kommentar

  1. Melody:

    5 stjärnor

    Smaskigt värre

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Ugnsbakad kycklingfilé på rotfruktsbädd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013