Recept ugnsbakad thaikyckling

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ugnsbakad thaikyckling

En krångelfri familjemåltid med en härlig smak kokosnöt och grön curry. Passar även bra som matlåda.

Utskriftsvänlig version

Ugnsbakad thaikyckling med sökord som thailand, kycklingfilé, curry, matlåda och koriander

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 hackad lök
  • 400 g minikycklingfiléer
  • 4-5 msk thailändsk grön currypasta (ta lite mindre för en mildare smak)
  • 250 g basmatiris
  • 2 urkärnade och klyftade röda paprikor
  • 1 lime
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • 400 g kokosmjölk
  • färska korianderblad

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta, stek löken mjuk i 5 minuter.
  3. Tillsätt kyckling och currypasta, koka i 3 minuter under omrörning.
  4. Riv skalet på limen fint och pressa ur saften.
  5. Häll i ris och paprika, rör ned i limeskal och saft, kokande vatten och kokosmjölk.
  6. Koka upp och lägg på locket och grädda i 20 minuter tills riset är färdigkokt.
  7. Strö över koriander före servering.

Kommentera detta Ugnsbakad thaikyckling recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013