Recept varma mackor med olika fyllning

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Varma mackor med olika fyllning

Varma mackor är perfekt när man inte är så hungrig eller har bråttom. Dessa recept på varma mackor ger 4 stycken portioner.

Receptet innehåller 6 olika fyllningar till varma mackor, men man kan lägga på lite vad man vill så länge man börjar med smör och avslutar med riven ost.

Utskriftsvänlig version

Varma mackor med olika fyllning med sökord som varma mackor, svamp, fredagsmys, vitt bröd och champinjoner

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 skivor formbröd
  • Skinka och tomat
  • smör
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 tomat
  • oregano
  • riven ost
  • Champinjonstuvning
  • 10 g smör
  • ½ burk hackade champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • soja
  • salt
  • vitpeppar
  • riven ost
  • Kantarellstuvning
  • 400 g kantareller
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2+2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • vitpeppar
  • salt
  • Hawaii
  • smör
  • tomatketchup
  • kokt skinka
  • 4 ananasskivor
  • oregano
  • riven ost
  • Makrill
  • smör
  • 1 burk makrill i tomatsås
  • riven ost
  • Grekiska
  • smör
  • 8 körsbärstomater
  • 4 kalamataoliver
  • ½ fetaost
  • färsk basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skinka och tomat: Bred smör och dijonsenap på formbröden.
  3. Lägg på skinkan.
  4. Skiva tomaten och lägg en skiva på vart bröd.
  5. Strö över riven ost och oregano.
  6. Champinjonstuvning Smält margarinet och lägg i champinjonerna.
  7. Låt puttra ca 5 minuter under omrörning.
  8. Lyft kastrullen från värmen och strö över mjölet.
  9. Häll i all vätska och rör om kraftigt.
  10. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme under omrörning 5-10 minuter.
  11. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
  12. Lägg fyllningen på formbröden och strö över riven ost.
  13. Kantarellstuvning: Rensa kantarellerna och skär stora svampar i mindre bitar.
  14. Stek kantarellerna på hög värme i 2 msk smör.
  15. Smält 2 msk smör i en kastrull och blanda sedan i mjölet.
  16. Häll på grädde och mjölk och låt koka upp under vispning.
  17. När stuvningen tjocknat, smaka av med salt och vitpeppar.
  18. Blanda i kantarellerna.
  19. Klicka ut stuvningen på formbröden och strö över riven ost.
  20. Hawaii: Bred smör och ketchup på formbröden.
  21. Lägg på den kokta skinkan och ananasen.
  22. Strö på ost och oregano.
  23. Makrill: Bred smör på formbröden.
  24. Fördela makrillen och tomatsåsen på bröden.
  25. Strö över riven ost.
  26. Grekiska:Bred smör på formbröden.
  27. Halvera tomaterna och kärna ur och slanta oliverna. Strö tomater och oliver över bröden.
  28. Riv fetaosten och strö på.
  29. Toppa med färsk basilika.
  30. Gratinering: Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

51 kommentarer

  1. lina 2:

    5 stjärnor

    Fattar inte heller nått!!!111
    Asså det står grädda i ugnen 8-10 minuter.
    Ska man hälla grädde på dom då i 8-10 min samtidigt som dom är i ugnen?!?!?11

  2. Annika:

    3 stjärnor

    Lina och Lina 2 är ni helt dumma i huvudet eller?

  3. Marcus:

    Fan ni e ju bänga i huvet allihopa

  4. Martini:

    5 stjärnor

    XD måste vara den bästa konversationen någonsin. Han som uppfann nätet måste vara stolt.

  5. Steffe:

    Lina 1 & 2 = Sveriges framtid...

  6. Johan:

    4 stjärnor

    Lina, man skall inte hälla på grädden, då bränner man sig lätt; häll upp grädden i ett mått och sedan stänker/kastar du liksom in den i ugnen i omgångar.

  7. Leffe:

    5 stjärnor

    dumma eller inte så satte dom igång denna länken iallafall

  8. Jimpo:

    HAHAHAHAHA Lina2 du rockar !!! å ingen fattar vad du menar, HAHAHAHA sann humor....tack för detta, det lever jag på länge....

  9. bea:

    jag gillar dessa, mkt gott! :)

  10. marco:

    hahaha köp grandiosa dom ska också gräddas hehehe
    norges mest köpta pizza föresten

  11. SHIT:

    Pundarn har levt på varma mackor galet varierande recept på 1 håshrätt.. XD

  12. Jonas:

    Skönt att folk är as otrevliga på ett matforum..

    Ha lite hyfs och förklara för ungen vad "grädda" betyder.

    http://sv.wiktionary.org/wiki/gr%C3%A4dda

  13. josefin:

    omen herregud e ni seriösa eller? -.-

  14. bosse:

    Lina! Har du smörjt dig i pannan?

  15. Lina3:

    Hehe ni är roliga! Fattar ni inte att hon skämtar!

  16. Me:

    Åt Lina 3:
    Det är ett nedrans dåligt skämt hon drog. Nivån på humorn är ju negativ...

  17. eddy:

    4 stjärnor

    pluspoäng till dig Me för att du använder ordet "nedrans"!

  18. Nisse luring:

    4 stjärnor

    hahaha, riktig mathumor...mer sånt, även om det kanske inte var meningen.
    Ja just det, mackorna blev goda.

  19. Bengt göran lundson:

    en extremt interesant maträtt, fylliga smaker och om man sticker nerlite coca cola så blir det mums!!!

  20. Stina:

    Körde en annan "Grekisk" verson genom rökt skinka, keso, tomater och ost. Kryddade det hela med paprika och grekisk salladskrydda. Riktigt gott!

  21. klara :

    makril!!!!!!

  22. Anneli :

    Men jisses då...Hoppas att Lina driver med oss

  23. Jossan:

    Lina2:Du är ju eb xD

  24. fuck you:

    4 stjärnor

    bara för att jag äger er på att laga mat ;p

  25. greger:

    Lina, på hawaiin, går det bra att ha hela ananasen då eller måste man använda skivad ananas? kanske bäst att använda skivad ändå annars blir det bara tre mackor i ugnen samtidigt och sen lär det ju ta en hyfsad lång tid att gratinera. vad tror du?

  26. Erik:

    5 stjärnor

    HAHAHA Lina och Lina2 fick mig att gilla det här receptet ännu mer!! =D=D

  27. Per:

    GRÄDDA=laga till mackorna i ugnen! Hur svårt kan det vara?????

  28. Juzzi:

    5 stjärnor

    MATA inte trollen...

  29. Anna:

    hahah de här kommentarerna gjorde min dag..

  30. Tom:

    Ha, ha, ha...att varma mackor kunde få mig att flina så brett var ju helt otippat =D

  31. Zzzzz:

    1 stjärnor

    Väldigt komplicerat var det...o.0

  32. Bettan:

    5 stjärnor

    Hahahahaaa helt underbar konversation!!! Dagens skratt!!!

  33. Jeppe:

    Hahaha, efter att ha läst inläggen här så får det bli extra breda mackor men med minimal fyllning så man får in de i den vidöppna munnen...

  34. Roger:

    Ha ha.. Tack för ett gott skratt. Bra grejer!! =)

  35. Anna:

    5 stjärnor

    Tack för dessa goda smörgåsrecept samt riktigt rolig läsning. He he :)

  36. Maans:

    5 stjärnor

    Det är viktigt att tillägga:
    Provade att hälla grädde på mackorna samtidigt som dem var i ugnen, med ugnsluckan öppen. Grädden samlades på botten av ugnen, och jag rekommenderar inte att göra så. Kör efter vanliga receptet.

  37. Pat:

    5 stjärnor

    haha. Bästa kommentartråden på ett matforum, ever! :D

  38. Margareta Johansson:

    Fy fan va tråkigt. Här sitter jag och letar recept och vad får man läsa: en massa FJORTISAR som tror att dom är roliga..Nog för att jag har humor men inte på receptsidor.

  39. knoll:

    lina2 dra skämt i kyrkan när dina föräldrar dör istället.

  40. Britt:

    5 stjärnor

    Grädda är Ångermanländska för grädde:)

  41. viktor zetterblom:

    jag förstår inte heller

  42. Rasmmus:

    trololololo

  43. Lena:

    4 stjärnor

    Jag tycker det blir för mycket med 6 fyllningar, så om jag ska vara ärlig tog jag bara en.
    Jag är ju litet snål också.

  44. Livia:

    4 stjärnor

    Hahah Lina 2!!!!!! Bästa kommentaren!

  45. Lasse:

    Har ni tummen mitt i handen begriper ni inte att när det står grädda så betyder det tiden maten ska stå i ugnen

  46. Micke:

    Härlig konversation, skrattade så tårarna rann.

  47. Tom:

    Angående den grekiska mackan: Kan man byta ut den "feta" osten mot en smalare?
    *flinar*

  48. Tompa1:

    5 stjärnor

    Tips!!!!

    Rosta brödet i brödrost,sedan mickron ett par minuter ca med önskad fyllning.

  49. Lina:

    3 stjärnor

    Mackan blev god bortsett från att brödet blev geggigt av all grädde.. tack Johan för tipset med måttet, hade kunnat sluta med stora brännmärken.

  50. anonym:

    Haha bästa kommentaren!

  51. S/C:

    Riktigt dåligt .

Totalbetyg: 4,3 baserat på 20 betyg

Kommentera detta Varma mackor med olika fyllning recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013