Recept varmrökt lax med örtsås och dillslungad färskpotatis

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Varmrökt lax med örtsås och dillslungad färskpotatis

En mycket god och nyttig svensk sommarlunch som enkelt kan tillredas i husvagnen, på båten eller med endast ett stormkök.

Utskriftsvänlig version

Varmrökt lax med örtsås och dillslungad färskpotatis med sökord som lax, örtkryddor, dill, potatis och sommar

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 portionsbitar varmrökt lax
  • 12-16 färskpotatisar
  • salt
  • dill
  • Kall örtsås till fisk
  • 1 burk Crème fraîche
  • 3-4 msk pressad citron
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Koka potatisen.
  3. Finhacka dillen och lägg den på en tallrik. Rulla potatisen i dillen.
  4. Servera laxen med såsen, potatisen och en klyfta citron.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

Kommentera detta Varmrökt lax med örtsås och dillslungad färskpotatis recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013