Björns tårta

Inspirationen till denna LCHF-tårta kommer från Margareta Ferry.

Ingredienser (6 portion)

Till tårtbottnen
2 msk vatten
70 g mörk choklad
150 g mandelmjöl (3 påsar mandelspån à 50 g)
1-2 tsk florsocker
40 g mjukt smör
Till garneringen
3 dl vispgrädde
säsongens bär
hackade nötter

Tillagning

klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper eller plastfilm.

Koka upp vattnet. Dra kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smält.

Kör mandelspånen till mjöl i matberedare.

Tillsätt florsockret och smöret. Kör sist ner den smälta chokladen.

Fördela mandelröran i botten på pajformen.

Låt stelna 1 timme i frysen.

Toppa tårtan med grädde, bär och nötter.

Fler liknande recept